Nyt automatisk pakkeri hos Lantmännen Unibake

Lantmännen Unibake går forrest med ny teknologi i automatisk pakkeri.

Sealing System A/S har modtaget ordre på komplette pakkelinjer fra Lantmännen Unibake.
Det nye pakkeri skal installeres på den eksisterende fabrik i Holstebro, hvor produktion af frosne produkter samles.

Førende international bagerikoncern
Lantmännen Unibake er en førende international bagerikoncern med ekspertise i friske og frosne bageriprodukter. Koncernen leverer både til foodservice og detail, og satser på at imødekomme morgendagens udfordringer på bageriområdet ved bl.a. at sætte nye
standarder for brødets muligheder og rationel teknologi i produktionen.

Respekt for ressourcerne – hovedkontor i Danmark
Lantmännen Unibake ejes af svenske landmænd via Lantmännen-koncernen, der er involveret i produktion af fødevarer fra jord til bord. Forretningen er fast forankret i omtanke for naturen og respekt for ressourcer og råstoffer. Med et bredt sortiment af brød, fastfood, wienerbrød og croissanter tilbydes produkter til enhver situation. De mange typer brød produceres i moderne bagerier i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Belgien, Tyskland, Rusland, Storbritannien, Ungarn og USA. Hovedkontoret for Lantmännen Unibake ligger i Danmark.

Fuldautomatisk produktionslinje med bl.a. Camera Counting
Lantmännen Unibake har valgt Sealing System A/S som leverandør af det nye pakkeri, der fremover skal håndtere og pakke alle frosne produkter på fabrikken i Holstebro. Pakkeriet skal håndtere produkter fra forskellige produktionslinjer og pakke såvel detailposer, som vi alle kender, samt foodservice til kantiner, institutioner etc.

De nye pakkelinjer fra Sealing System er fuldautomatiske, og der indgår bl.a. Niverplast Quality Control System til produktkontrol samt komplette Niverplast 3 spors Camera Counting linjer til optælling af det korrekte antal brød i poserne. Poserne fremstilles på GEA posemaskiner, hvor der også printes på poserne. De færdige poser transporteres herefter frem til CPS Casepacker linjer med tilhørende kasserejser, kasselukker, metal og tjekvejer. Den pakkede kasse etiketteres efterfølgende for herefter via elevatorer at køre frem til palletering.

Sealing System leverer også banesystemer og styring
Integrationen af maskiner og logistik, herunder alle banesystemer til kassetransport og elevatorer, leveres også af Sealing System. Dette gælder også for den overordnede styring med tilhørende operatørpaneler, som giver operatørerne overblik over hele produktionslinjen.

Anlægget vil danne forbillede med nyeste teknologi
Sealing System vurderer, at det nye automatiske pakkeri i Holstebro vil komme til at danne præcedens for denne type pakkerier i brødbranchen i de kommende år. Det er den absolut nyeste teknologi, der er valgt ind i projektet, og både Lantmännen og Sealing System ser frem til, at de nye linjer kommer i produktion i begyndelsen af 2017.