Page icon icon-interne-transportsystemer

Enorm Biofactory

Fuldautomatisk logistiksystem med datatracking

Transport og logistiksystem til insektproduktion

Præsentation

Sealing System har i samarbejde med ENORM Biofactory udviklet en intern logostikløsning til kommerciel insektproduktion. Et ambitiøst projekt indenfor et nyt forretningsområde.

Pilotfabrik

Skandinaviens første kommercielle insektfabrik

I 2023 åbner Enorm Biofactory dørene til Skandinaviens første kommercielle insektfabrik. 

Sealing System har gennem de sidste fire år været med i udviklings- og designfasen og skal nu levere logistiksystemet til det 24.000 kvadratmeter store anlæg. Anlægget bliver Nordens største insektfabrik, og produktionen vil tilføre en alternativ proteinkilde til foder i den grønne omstilling af landbruget. 

Sealing System har fået vigtig erfaring og viden gennem udviklingsarbejdet med pilotfabrikken, som danner grundlaget for implementeringen af systemet i stor skala.

Palsgaard sækketransport

Fakta

Om insektproduktion

  • Black soldier fluen lægger 1.000 æg.
  • Ét gram æg er = 30.000 larver.
  • 25 kg. æg bliver til 100 tons larver på 12 dage.

Fremstilling af insektprotein

Logistiksystem til insektproduktion

Stort potentiale

På verdensplan er efterspørgslen på protein stigende. Samtidig oplever husdyrproducenter, at det bliver stadig vanskeligere at skaffe tilstrækkeligt foder, der lever op til krav om oprindelse og bæredygtighed. Produktionen af insekter vil kunne imødekomme den fremtidige efterspørgsel på protein til dyrefoder. Når fabrikken står klar i begyndelsen af 2024, vil den kunne producere 100 tons larver om dagen, svarende til 11.000 tons insektprotein om året. 

 

Nyt bæredygtigt forretningsområde 

Sealing System har ikke tidligere arbejdet med levende biomateriale., men har set det som en stor mulighed, at være med til at udvikle logistiksystemet til Skandinaviens første kommercielle insektfabrik.

”Det er ikke hver dag, man får chancen for at være frontløber. Anlægget er det første af sin slags i Skandinavien, og det har derfor også været forbundet med visse risici at være med til at udvikle et projekt i denne skala og uden fortilfælde." Rolf Tange, CEO Sealing System

Miljøet i en insektproduktion er særligt udfordrende, da det er transport af levende dyr, der ikke nødvendigvis bliver i kasserne. Hér har Sealing Systems viden og tekniske erfaring med intern transport og logistik samt håndterings- og pakkeanlæg været en stor styrke. Sealing System vil fremadrettet bruge den viden og erfaring, som projektet har bragt med sig til at åbne døren til et nyt forretningsområde.

”Med anlægget til Enorm Biofactory er vi med til at gå forrest i arbejdet om at sikre protein til dyrefoder og fødevarer. Den viden og erfaring, vi har opbygget gennem projektet, har været med til at åbne døren til et helt nyt forretningsområde, som vi ser et stort potentiale i.” Rolf Tange - CEO Sealing System

Kundetestimonial

Udviklingssamarbejdet

Andre samarbejdspartnere

”Når man arbejder med insekter, udgør biologien og foderet 50% af arbejdet. Resten er teknik. Og de to ting kan ikke eksistere uden hinanden. Fordi produktionen af larverne foregår i et komplekst miljø, er det nødvendigt, at vi har fuldstændig styr på alle processer fra logistik og ventilation til indsamling af data. Her er det tekniske samarbejde med leverandører som Sealing System afgørende.

Sealing System og de øvrige leverandører – Skov, Jesma, EAV, GEA og Semi Stål er alle specialister inden for deres fagområder, og med en energisk indsats og et godt samspil har de bidraget til at få projektet til at lykkes. Vores partnerskab bygger på den enorme mængde viden, vi har høstet gennem udviklingsprocessen og pilotanlægget.

Forhåbentlig kan det være med til at sikre opbygningen af flere insektfabrikker af samme kaliber i fremtiden.”

Carsten Lind Pedersen, CEO ENORM Biofactory

Palsgaard sækketransport

Food Nation skriver om samarbejdet

Food Nation er et nonprofit partnerskab mellem den danske regering og private organisationer samt virksomheder. Formålet er at skabe opmærksomhed omkring dansk landbrug og fødevaresektoren, for at fremme internationale udviklingsmuligheder gennem bedre løsninger, innovative produkter og tillidsskabende samarbejder.

Food Nation har valgt udviklingssamarbejdet mellem Sealing System A/S og Enorm som case, da det er første gang, Sealing System A/S skal arbejde med levende biomateriale, og, fordi Enorm bliver Skandinaviens første kommercielle insektfabrik.

Se vores andre løsninger eller se produktets vej gennem pakkelinjen

Pakke- og palleterings maskiner kan indgå i mange forskellige intelligente pakkeløsninger. Se flere løsninger på vores caseside.

Vi har animeret "Produktets vej gennem pakkelinjen", for at illustrere de forskellige funktioner som kan indgå i vores intelligente pakkeløsninger.

×
Har du
spørgsmål?

Kontakt Rolf Tange

Ring på +45 7650 2121Send mig en mail

– eller udfyld nedenstående, så vender jeg tilbage hurtigst muligt

Udfyld venligst alle felter.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Sealing System

Indtast venligst din navn
Indtast venligst din e-mail Der er fejl i den indtastede e-mail
DanskEnglishNorsk