Page icon icon-produktpakning

Danish Bottling

Pakning af flasker

Præsentation

Sealing System har leveret, monteret og integreret et komplet pakke- og palleteringsanlæg til Danish Bottling. Arbejdsgangene er blevet automatiseret og effektiviseret.

Kort fortalt

Danish Bottling er en stor spiller inden for produktion af læskedrikke. Der produceres drikkevarer i store mængder og med stor variation i produktionen, f.eks. sodavand, energidrik, mineralvand, private label og vand med smag – både til det danske og europæiske marked.

Tidligere produktion

Det gamle produktionsanlæg

Dele af den tidligere produktion foregik ved manuelt arbejde, hvor kun noget af produktionen var automatiseret i forvejen.

Årsagen til at Danish Bottling skulle have nyt anlæg

Danish Bottling ville gerne have en højere kapacitet på den samme plads med samme mandskab. Max-kapaciteten på det gamle udstyr var nået. Danish Bottling har mange forskellige produktvarianter og flaskestørrelser. Omstillingen mellem produkttyperne var tidskrævende og krævede, at værktøjet blev omstillet.

Virksomheden ville gerne effektivisere for at kunne producere flere produkter og opnå en højere kapacitet. En højere kapacitet på den samme plads og med samme mandskab ville betyde en større profit pr. enhed. Så målet var at køre flere produkter igennem systemet – for færre midler.

Løsningen

Den nye pakke- og palleteringsløsning

Anlægget til Danish Bottling består af to pakke- og palleteringslinjer. En pallelasterløsning og en robotløsning til pakning og palletering af ½, 1 og 2 liters engangsflasker.

Pallelasterløsning

Den ene linje består af Sealing Systems egen Ip-4 Greenline – en fuldautomatisk pallelaster, der kan palletere store mængder med høj hastighed. Denne version har to indløb. Den kan dermed palletere fra to pakkelinjer og til to forskellige paller via transfervogn. Pallelasteren kører i dag 21.000 ½ liters flasker i timen. I anlægget med pallelasteren er der transfervogn og pallebaner. Her kører pallerne på baner med indbygget bufferplads.

Grøn profil – pallelasteren bruger servomotorer i stedet for trykluft, hvilket sparer på energiforbruget.

Robothåndtering og -palletering

I denne linje kører flaskerne på produktbaner hen til en KUKA håndteringsrobot som pakker flaskerne i bakker, ved brug af et vakuum robotværktøj. Herefter kører flaskerne videre i bakken til en krympefoliemaskine (banderoleindpakning), som pakker bakken med flasker ind i folie, og får påsat produktlabel. Flaskerne bliver palleteret af en KUKA palleteringsrobot, ved brug af en sliding hand på kvart eller EUR paller.

Resultat og kundetilfredshed

Resultatet af ny pakke og palleteringsanlæg

Kapaciteten er fordoblet. Der bliver kørt dobbelt så mange produkter igennem de nye anlæg.

Væsentlig hurtigere omstilling mellem produkttyper. Omstilling af produktionen er væsentlig hurtigere end tidligere, hvor det kunne tage en halv til en hel time at omstille anlægget. I dag klares omstillingen med et tryk på en knap, der sørger for diverse indstillinger som justeringer af sidestyr.

Transfervogn. Pallebaner og transfervogn transporterer pallerne, som derved minimerer truckkørsel.

Bufferbaner. Bufferkapacitet er indbygget i linjen på produkt- og pallebaner, så produktionen ikke holder stille.

Højere automatiseringsgrad.

Energibesparende/grøn profil. Sparer på energien med servomotorer.

Kundetilfredshed

En god og smart løsning, som er anderledes, end kunden selv havde forestillet sig fra start.

Et klart tilvalg var den grønne profil med servomotorer, der bruger mindre strøm end et traditionelt anlæg, som kører på pneumatik. Tilvalget sikrer også længere levetid på reservedelene.

Se vores andre løsninger eller se produktets vej gennem pakkelinjen

Pakke- og palleterings maskiner kan indgå i mange forskellige intelligente pakkeløsninger. Se flere løsninger på vores caseside.

Vi har animeret "Produktets vej gennem pakkelinjen", for at illustrere de forskellige funktioner som kan indgå i vores intelligente pakkeløsninger.

×
Har du
spørgsmål?

Kontakt Søren Boldt Mousten

Ring på +45 7650 2158Send mig en mail

– eller udfyld nedenstående, så vender jeg tilbage hurtigst muligt

Udfyld venligst alle felter.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Sealing System

Indtast venligst din navn
Indtast venligst din e-mail Der er fejl i den indtastede e-mail
DanskEnglishNorsk