Page icon icon-palletering

Palsgaard

Palletering af sække og kasser

Nyt fuldautomatisk robotpalleteringsanlæg

Præsentation

Palsgaard har købt et anlæg, som er lidt ud over det sædvanlige. Det kan nemlig køre både sække og kasser på det samme transportbånd og med samme vertikal transportør mm., på alle linjer. 

 

Kort fortalt

Palsgaard er en global omspændende virksomhed fra Danmark. De specialiserer sig inden for viden og produktion af ingredienser som emulgatorer og stabilisatorer til ingredienser, der tilsættes fødevareprodukter for at give den rigtige konsistens, tekstur, smag, duft og vitaminindhold.

Tidligere produktion

Palsgaard sækketransport

Tidligere produktion

Fra gamle maskiner til ny fuldautomatisk palleteringslinje

Ved den tidligere produktion havde Palsgaard et gammelt anlæg med over 20 år på bagen. Det gamle anlæg havde pallelastere og noget af palleteringen foregik manuelt. Fleksibiliteten og omstillingen var en stor udfordring på det tidligere anlæg, da der ikke kunne køres sække og kasser på de samme linjer.

Det gamle anlæg var plaget af mange stop og krævede en del service og vedligeholdelse. Derfor besluttede Palsgaard at det var på tide at opgradere deres udstyr, og få et fuldautomatisk anlæg som har en større fleksibilitet og som ikke krævede meget vedligeholdelse.

Løsningen

Den nye pakkelinje

Palsgaard har købt et anlæg, som er lidt ud over det sædvanlige. Det kan nemlig køre både sække og kasser på det samme transportbånd og med samme vertikal transportør mm., på alle linjer.

Til robotterne har vi special designet et multifunktionelt robotværktøj, så et og samme værktøj, kan håndtere sække med en baghand funktion, og kasserne ansuges med vakuum af en boxhand. Mellemlægs papiret til pallerne ansuges med en sheetgripper, som er arme der er monteret på robotværktøjet. Fokus har i denne opgave været at Palsgaard skulle kunne køre de forskellige typer produkter, med minimal omstilling.

Resultat

Resultatet af det nye anlæg

En af de største fordele ved det nye anlæg er fleksibiliteten. Det nye anlæg er udstyret med palleteringsrobotter, som erstatning til pallelasterne. Ved at skifte til palleteringsrobotter får Palsgaard en langt større fleksibilitet, de kan køre alle produkter på alle linjer og programmeringen af robotterne er mere simpel, fleksibel og hurtigere.

Omstillingen mellem de forskellige produkter på en linje er fuldautomatisk, hvilket gør det nemt og hurtigt, for operatørerne at skifte program.

 

  • Nem og hurtig omstilling
  • Større fleksibilitet
  • Brugervenlig betjening
Okura Ai1800 palleteringsrobot Sækkepalletering

Funktionsbeskrivelse

Funktionsbeskrivelse

Anlægget består af fire interne transportlinjer, i form af modul- og rullebaner samt en vertikaltransportør, til produkttransport. De fire linjer fordeles på to Okura robotpalleteringsceller med tilhørende sheet- og pallemagasin. Robotværktøjet er et kombineret gribe- og vakuumværktøj, der kan håndtere henholdsvis sække og kasser, samt sheet pålægning.

Pick up banen hvor robotten tager sækken, har en indbygget vippefunktion, som sørger for at fordele sækkens indhold, som kombineret med et sækketårn sikre at sækkene ligger stabilt og optimalt på pallen. Efterfølgende transporteres pallerne på samme pallebane til påsætning af topfolie og palleomvikling for at beskytte pallen under transport. Til sidst får pallen palleetiketter påsat på alle fire sider, hvor den herefter kører ud på lageret. 

Se vores andre løsninger eller se produktets vej gennem pakkelinjen

Pakke- og palleterings maskiner kan indgå i mange forskellige intelligente pakkeløsninger. Se flere løsninger på vores caseside.

Vi har animeret "Produktets vej gennem pakkelinjen", for at illustrere de forskellige funktioner som kan indgå i vores intelligente pakkeløsninger.

×
Har du
spørgsmål?

Kontakt Anders Bundgaard Diernæs

Ring på +45 2055 5834Send mig en mail

– eller udfyld nedenstående, så vender jeg tilbage hurtigst muligt

Udfyld venligst alle felter.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Sealing System

Indtast venligst din navn
Indtast venligst din e-mail Der er fejl i den indtastede e-mail
DanskEnglishNorsk