Page icon icon-palletering

DAVA Foods

Palletering af pasteuriserede æg

Præsentation

Automatiseret palletering

Øget kapacitet ved automatiseret palletering

Sealing System har produceret og leveret et fuldautomatisk palleteringsanlæg til DAVA Foods. Palleteringsrobotten er en kollaborativ AUBO robot. Cobotten er en mindre robot, der er let at integrere i en pakkelinje, da den ikke behøver sikkerhedshegn og du slipper for det hårde fysiske arbejde der er i forbindelse med palletering, som gentagne løft og dårlige arbejdsstillinger.

Anlægget

AUBO palleteringsenheden består af en AUBO kollaborativ robot med sugeværktøj, der palleterer de sammenfolierede produkter. Robotværktøjet er 3D printet og designet til opgaven. Derudover består anlægget af produktbaner, samt en krympemaskine, der folierer og krymper eksempelvis 6 flasker sammen.

 • AUBO cobot, palletering, kolonial, biogan, sugeværktøj, robotværtøj
 • AUBO cobot, palletering, kolonial, biogan, sugeværktøj, robotværtøj

Om DAVA Foods

Kort fortalt

DAVA Foods A/S er en dansk fremstillings-, distributions- og pakkerivirksomhed med hovedsæde i Hadsund.
Virksomheden pakker og distribuerer skalæg, derudover produceres pasteuriserede og kogte æggeprodukter. Produkterne sælges på det europæiske og især det nordiske marked. I Danmark er DAVA Foods markedsledende med en markedsandel på 45-50%. DAVA Foods håndterer årligt mere end 1,6 mia. æg i Danmark og Sverige. Koncernen omsætter for 1.3 mia. kr. årligt og har 300 medarbejdere.

Nu kan vi ikke leve uden

”Vi kontaktede Sealing System da vores palletering på én af vores linjer blev udført manuelt, hvilket resulterede i dårlige arbejdsstillinger for medarbejderen og samtidig kunne vi ikke opnå den ønskede kapacitet på linjen.

Efter dialog valgte vi at leje Sealing Systems standard cobot palleterings løsning, som vi risikofrit kunne leje på månedsbasis til kr. 10.500,-

Sealing System stod for implementering og indkøring, og efter 2 dage kørte robotten som lovet, og medarbejderen har fået andre opgaver på fabrikken samtidig med at vi har opnået den ønskede kapacitet.

Vi fandt hurtigt ud af at vi ikke kunne leve uden robotten, og har derfor efter 6 måneder valgt at købe robotten, hvor vi samtidig har fået de 6 måneders leje retur.

Forløbet med Sealing System har været yderst tilfredsstillende, og de holder hvad de lover og leverer varen.”

Henrik Andersen, Produktionschef - Dava Foods

AUBO cobot palleteringsløsning

AUBO cobot, palletering, kolonial, biogan, sugeværktøj, robotværtøj

AUBO cobot palleteringsløsning

AUBO-robotten er kollaborativ og fylder væsentligt mindre end andre tilsvarende løsninger, da den ikke kræver sikkerhedsindhegning.

Palleteringsanlægget letter medarbejderne for mange tunge løft i løbet af dagen. Samtidig er processen hurtigere, da anlægget ikke længere skal holde stille, som det var tilfældet tidligere.

Robotten kan integreres, uden at der nødvendigvis skal ændres i den eksisterende linje.

 • Kapacitet op til fem picks i minuttet uden at sikkerhedshegn er nødvendigt
 • Hurtig omstilling mellem produkttyper
 • Slipper for tunge løft. Det letter dagen for medarbejderne, der tidligere skulle flytte de mange kasser på pallen manuelt
 • Konkurrencedygtig pris
 • Kompakt og enkel løsning
 • Ideel til produktion med stor produktvariation
 • ”Teach funktion” hvor hver position manuelt kan indstilles
 • Let at programmere
 • Væsentlig mindre investering end andre løsninger i den kategori

Fleksibilitet og høj præcision

Fleksibel og præcis

En Cobot kan frigøre arbejdskraft eller assistere medarbejdere ved manuelt udførte, ensformige og opslidende opgaver. Cobotten kan med stor variation i bevægelighed udføre gentagne bevægelser med høj præcision. Derfor er den særdeles velegnet til pick and place/håndterings- og palleteringsopgaver.

I virksomheder med stor variation i produkter eller produktvarianter, hvor hurtig omstilling er væsentlig, er cobotten ideel. Den kan hurtigt omprogrammeres eller flyttes og implementeres andre steder i produktionen.

AUBO cobot, palletering, test, sugeværktøj, robotværtøj

IPS - Intelligent Packaging Software

Sealing System har selv udviklet software til robotpalletering: IPS – Intelligent Packaging Software. IPS er gennemtestet af vores robotprogrammører og ingeniører. Vi har lagt stor vægt på at designe et brugervenligt og logisk betjeningspanel, så den enkelte operatør let kan betjene og programmere robotten.

Return on investment

En Cobot er en nem måde at effektivisere produktionen på. Den er billig i anskaffelse og drift, den er stabil og kan arbejde 24/7, og så er den pladsbesparende i forhold til ordinære robotceller med sikkerhedsafskærmning. Investeringen er hurtigt tjent hjem og giver konkurrencemæssige fordele.

Finansiering

Vi tilbyder mulighed for køb, leje eller leasing.

Se vores andre løsninger eller se produktets vej gennem pakkelinjen

Pakke- og palleterings maskiner kan indgå i mange forskellige intelligente pakkeløsninger. Se flere løsninger på vores caseside.

Vi har animeret "Produktets vej gennem pakkelinjen", for at illustrere de forskellige funktioner som kan indgå i vores intelligente pakkeløsninger.

×
Har du
spørgsmål?

Kontakt Anders Bundgaard Diernæs

Ring på +45 2055 5834Send mig en mail

– eller udfyld nedenstående, så vender jeg tilbage hurtigst muligt

Udfyld venligst alle felter.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Sealing System

Indtast venligst din navn
Indtast venligst din e-mail Der er fejl i den indtastede e-mail
DanskEnglishNorsk