Ny case  |  Pakkelinje til frosne pølsehorn  |  Læs mere

×
26. september 2023

Interview

Fra handelsvirksomhed til projektorienteret videns-hus

Den 1. oktober er det 25 år siden, at Rolf Tange etablerer Sealing System A/S med Kjeld Østergaard Jensen som salgsdirektør. I anledning af jubilæet er Rolf og Kjeld blevet interviewet om deres samarbejde, kunderelationer og om fremtiden.
 

Sealing System A/S etableres 1. oktober 1998 med Rolf Tange som administrerende direktør og Kjeld Østergaard Jensen som salgsdirektør. Rolf og Kjeld sælger på daværende tidspunkt pakkemaskiner til foliering. Det er på grund af de maskiner, at firmaet får navnet Sealing System i 1998.

Indtil nu havde visionen og fokus været på at sælge foliemaskiner. De finder dog hurtigt ud af, at de vil mere end det. De vil producere end-of-line løsninger.

i 2003 ændrer vi vores filosofi til at Sealing System skulle sælge og rådgive kunder i, hvilke maskiner der var bedst til deres produktion”, siger Rolf.

Rolf Tange og Kjeld Østergaard Jensen ejer Sealing System
Sealing System i Grindsted

Egenproduktion med fokus på høj kvalitet

I 2003 starter Sealing System så med egenproduktion af transportbaner til deres foliemaskiner.  Det er også i det år, at den første robot bliver solgt. Virksomheden begynder sin større transformation fra en handelsvirksomhed til et produktions- og videns-hus med skarpt fokus på end-of-line. De bevarer dog den brede skare af kundebrancher. 

Det var vigtigt for Rolf og Kjeld, at kvaliteten af end-of-line løsningerne var på niveau med de maskiner, man valgte at beholde i forbindelse med omlægningen af virksomheden. Kjeld uddyber:

Det, der var vigtigt for os, var, at den kvalitet i de maskiner vi valgte at beholde – det kunne være Meurer – det er den kvalitet vi har i vores egenproduktion i dag. Og det var jo lidt atypisk, for mange andre virksomheder dengang købte jo de her baner i udlandet, hvor vi valgte at producere det hjemme. Og der var mange, der spurgte, hvordan det kunne lade sig gøre, for det bliver jo dyrt, og det kunne godt være, men kvaliteten var bedre.

Det er Rolf og Kjeld mest stolte af

Når man spørger Rolf og Kjeld om, hvad de er mest stolte af, når de kigger tilbage på den virksomhed de har skabt, er de rørende enige om at fremhæve, da virksomheden blev opkøbt af Polaris og tilfredsheden i at levere de gode løsninger til glade kunder.

”Det, jeg personligt er stolt af, det er, når vi laver nogle gode løsninger, hvor kunderne er godt tilfredse, og når man kommer og besøger dem igen, at man kan mærke, at de er glade. Og så tror jeg også vi begge to synes, at vi kan være stolte af, at vi har skabt en masse arbejdspladser”, siger Rolf.

Og Kjeld tilføjer: ”At virksomheden er kommet hertil, og kunne sælge aktiemajoriteten til Polaris. Det er et mål man har gået efter. Og, at det så lykkes med den kaliber vi har i dag, med den størrelse og den respekt, der er omkring Sealing System. Dét synes jeg er det største man overhovedet kan nå.”

Gode samarbejder og medarbejderne skaber succes

Jubilæet giver anledning til at reflektere over, hvordan de er lykkes med at skabe en succesfuld virksomhed. Det er vigtigt for Rolf og Kjeld at understrege, at der ikke var nogen arbejdsplads uden medarbejderne. For Rolf og Kjeld er de den vigtigste ressource.

Succesen skyldes også det, som de selv kalder de bedste leverandører. Det samarbejde er vigtigt for at drive en succesfuld virksomhed, og de ser tilbage på 25 år med gode samarbejder. Dertil skal tilføjes, at Sealing System skiller sig ud på markedet med end-of-line løsningerne. Nogle kan lave de enkelte maskiner, men Sealing System binder det hele sammen. Efter 25 år ved kunderne, hvad Sealing System leverer, og virksomheden har et godt ry.

Rolf og Kjeld forstår udmærket, at det er kunderne, der driver virksomheden. De forventer, at Sealing System er med helt fremme i den teknologiske udvikling, og leverer hver gang.

Sealing Systems mantra er, at man gerne vil være førende på området. Men det vil Rolf og Kjeld gerne gradbøje lidt. De vægter det højt at levere pålidelige systemer. Og de forsøger hele tiden at være på forkant med udviklingen i samfundet.

Virksomheden arbejder med bæredygtighedsprojekter, ligesom de også kigger ind i mulighederne med AI.
I forhold til udviklingen af maskiner, fremhæver Rolf og Kjeld tyske Packsize, som står bag et nyere produkt på markedet, en maskine, der producerer produkttilpassede papkasser. Sealing System har allerede anvendt den flere gange som en del af deres end-of-line løsninger. 

”Vi leverer varen - vi bakker aldrig fra et problem. Vi bliver ved indtil vi har løst det"

25 års samarbejde i medgang og modgang

Det kan næsten lyde som overskriften til et tilbageblik på et sølvbryllup. Der er da også flere vigtige elementer som går igen når man sammenligner et velfungerende ægteskab med et professionelt samarbejde. ”Vi har fra start af været tro mod, hvilke roller vi har i firmaet”, siger Rolf. De har brugt deres forskelligheder, og været skarpe på hinandens styrker. De har hele vejen haft det samme mål, men med forskellige perspektiver til at nå det.

I medgang og modgang har de for alvor lært hinanden og deres kunder bedre at kende. Her fremhæver de også deres taknemlighed for at have ledergruppen at sparre med.

Anlæg med robotpalletering fra Sealing System

Kunderelationer

Opskriften på en virksomhed, som stadig er i vækst efter 25 år, indeholder gode kunderelationer, mener Rolf og Kjeld. De gør en dyd ud af at opføre sig ordentligt og være troværdige over for deres kunder. Det er vigtigt for dem at samarbejde med kunden som et hold. Og hvis der bliver lavet fejl, skal man erkende dem, for at opretholde troværdigheden.

Kjeld tilføjer: ”Det, der stod på vores hjemmeside i gamle dage, at vi var sådan en solid, vestjysk virksomhed. Dét tror jeg ikke er helt ved siden af.”

Som eksempler på kunder, som har været med helt fra start, kan nævnes Abena, som kom til i 2002, altså før Sealing System startede egenproduktion. I 2004 bød man velkommen til Grundfos, VPG og den lokale virksomhed Dupont. Rolf og Kjeld er ydmyge over, at de stadig er en del af kundeporteføljen.

”Vi leverer varen – vi bakker aldrig fra et problem. Vi bliver ved indtil vi har løst det”, fastholder Rolf.

Hvordan ser fremtiden ud for Sealing System?

Sealing System vil fortsætte med at satse på de fire segmenter: Bio factories, Pharma, Industri og Food. Bio og Pharma skal være de helt store vækstområder. Væksten skal primært ske i Nordeuropa, hvor der skal oprettes nye sites for at kunne skabe arbejdskraft. Bio-segmentet derimod har vækstpotentiale i hele verden. 

For Kjeld er det vigtigt at understreje, at det skal være en organisk vækst. Dog vil Rolf og Kjeld løbende se på muligheden for at købe mere viden og kapacitet til huset.

I forhold til Food og Industribranchen, ligger Sealing System på den markedsomsætning man kan få her i Danmark. Men i forbindelse med Polaris og opkøbet, er der sat ambitiøse mål for virksomheden, som skal nås og derfor ansættes der lige nu bl.a. i salg og supportafdelingerne.

”25 år og i rivende udvikling”, afslutter Kjeld. Rolf tilføjer: ”Vi er stolte af virksomheden, fordi der er ikke mange, der når hertil, når man starter helt fra bunden.”

Seneste nyheder

26. januar 2024
Sealing System A/S vinder Erhvervsfremmeprisen 2023

Torsdag aften den 25. januar 2024, blev erhvervsfremmeprisen uddelt under den årlige nytårskur, arrangeret af Billund Erhverv.

7. december 2023
Nu er Nordeuropas største insektfabrik Enorm åben

Sealing System var med, da der blev afholdt Grand Opening hos Enorm den 6. december.

26. september 2023
Interview med Rolf Tange og Kjeld Østergaard Jensen

Tilbageblik: I anledningen af Sealing Systems 25-års jubilæum udgives et interview med Rolf Tange og Kjeld Østergaard Jensen.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Sealing System

Indtast venligst din navn
Indtast venligst din e-mail Der er fejl i den indtastede e-mail
DanskEnglishNorsk