Nyhed  |  Sealing System lancerer: XIO – Intelligent Farming   |  Læs mere

×
12. april 2023

Nyhed

Kapitalfonden Polaris køber sig ind i Sealing System A/S

Polaris køber aktiemajoriteten i Sealing System, der er en førende skandinavisk totalleverandør af automatiserede pakke- og palleteringslinjer samt intern logistik med omkring 155 medarbejdere, hovedsæde i Grindsted og tilstedeværelse i Norge og Belgien. Virksomheden blev etableret i 1998 og tilbyder komplette, automatiserede end-of-line- og intralogistics-løsninger, der optimerer processer og produktion samt sikrer effektive track & trace-funktioner, dataopsamling og integration med kundernes IT-systemer.

Ejerne Kjeld og Rolf fra Sealing System

Sealing System varetager alt fra layout og projektledelse til implementering og efterfølgende service af de endelige løsninger, der er baseret på anerkendte robotleverandører og producenter af automatiserede pakkemaskiner samt egne palleteringsmaskiner. Virksomheden har skabt en gennemsnitlig årlig vækst på 25% siden 2019 og leverede en omsætning på over 200 mio. kr. i 2022 med en driftsindtjening (EBITDA) på 20 mio. kr. i en industri i hastig vækst drevet af øget industriel automatisering og tiltagende hjemtagning af produktionsopgaver.

”Vi ser et stort potentiale i Sealing System, der er en veldrevet virksomhed med dygtige medarbejdere og en unik position i et attraktivt marked med gode vækstmuligheder. Virksomheden betjener allerede nogle af de allerstørste og mest kvalitetsbevidste selskaber i fødevaresektoren, i den bredere industri og inden for farmaceutisk industri, og vi ser frem til at samarbejde tæt med ledelse og medarbejdere om at udbrede Sealing Systems løsninger og fortsætte væksten i de kommende år,” siger Allan Bach Pedersen, Partner i Polaris.

Markedet for Sealing Systems løsninger ventes at vokse i de kommende år med særligt høje vækstrater i Danmark og en række europæiske markeder, hvor flere virksomheder fokuserer på at etablere automatiseret produktion for at forenkle forsyningskæden, øge effektiviteten og imødegå højere lønomkostninger. Sealing System har særlige styrkepositioner inden for fødevarebranchen og industriel produktion samt hastigt voksende aktiviteter inden for den farmaceutiske industri og bioproduktion af bæredygtige fødevarer, hvor virksomheden blandt andet har udviklet en intern logistikløsning til kommerciel insektproduktion i tæt samarbejde med ENORM Biofactory.

”Vi er glade for at byde Polaris velkommen og ser frem til partnerskabet, som vil give Sealing System de bedste forudsætninger for at udnytte vores mangeårige erfaring og indfri det vækstpotentiale, som vores branche byder på og vores virksomhed fortjener. Vi får adgang til en værktøjskasse, som gør det muligt at styrke vores processer og ledelse, fokusere forretningen og foretage de rette strategiske investeringer,” siger Rolf Tange, administrerende direktør og medstifter af Sealing System.

I forbindelse med handlen styrker Sealing System bestyrelsen med væsentlige kompetencer inden for industriel produktion med udnævnelsen af det professionelle bestyrelsesmedlem og forhenværende administrerende direktør i blandt andet SFK Leblanc og Tetra Pak Hoyer Equipment, Ib Nykjær, som bestyrelsesformand.

“Polaris deler vores store ambitioner for Sealing System og vil bidrage til udviklingen af virksomheden, så vi kan blive absolut førende på vores felt ved at holde fokus på vores gode kunder og samtidig gribe de store muligheder inden for vækstområderne i blandt andet den farmaceutiske industri og fremstillingen af bæredygtige fødevarer som insekter. Vi glæder os til at drive den udvikling sammen med Polaris og vores fantastiske medarbejdere,” siger Kjeld Østergaard Jensen, salgsdirektør og medstifter af Sealing System.

Ejerskiftet medfører ingen ændringer i den daglige ledelse eller organisationen, ligesom eksisterende kundeforhold ikke påvirkes. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

Om Polaris 

Polaris er en nordisk investeringsvirksomhed med hovedsæde i København, som investerer i og stiller kapital til rådighed for veletablerede mellemstore virksomheder i Norden. Polaris har siden 1998 rejst fem fonde med mere end 14 mia. kr. i kapitaltilsagn og fokuserer på virksomheder med vækst- og udviklingspotentiale. Polaris har til dato investeret i 51 virksomheder og foretaget 98tillægsinvesteringer til porteføljevirksomhederne. Polaris ejer 15 virksomheder med en samlet omsætning på 6 mia. kr. og omkring 5.000 ansatte. Se mere på www.polarisequity.dk

Seneste nyheder

26. april 2024
Sealing System lancerer: XIO – Intelligent Farming

Sealing System lancerer: XIO – Intelligent Farming. Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein.

26. januar 2024
Sealing System A/S vinder Erhvervsfremmeprisen 2023

Torsdag aften den 25. januar 2024, blev erhvervsfremmeprisen uddelt under den årlige nytårskur, arrangeret af Billund Erhverv.

7. december 2023
Nu er Nordeuropas største insektfabrik Enorm åben

Sealing System var med, da der blev afholdt Grand Opening hos Enorm den 6. december.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder fra Sealing System

Indtast venligst din navn
Indtast venligst din e-mail Der er fejl i den indtastede e-mail
DanskEnglishNorsk